Articol primit și tradus prin curtoazia partenerului nostru Enpoints News

Firma privată franceză de biotehnologie Enterome S.A. a obținut un avans de 50 de milioane de dolari pentru a dezvolta împreună cu Takeda, în cea de-a doua colaborare cu producătorul de medicamente japonez, un medicament aflat în fază experimentală împotriva bolii Crohn.

Firma Enterome ce își focusează activitatea pe cercetarea asupra microbiomului și care se mândrește deja de colaborări cu marii producători de medicamente precum Johnson & Johnson, Bristol-Myers – este pregătită să lucreze cu Takeda în dezvoltarea EB8018, o moleculă mică proiectată să acționeze selectiv asupra bacteriilor virulente din intestin care pot provoca inflamație, fără a afecta microbiomul local.

Interesul pentru valorificarea microbiomului – materialul genetic al tuturor microbilor, cum ar fi bacteriile, ciupercile și virușii care trăiesc pe și în interiorul corpului uman – a explodat în ultimii ani, deoarece dovezile noi sugerează că acești microbi, în special cei găsiți în intestin, joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății, în protejarea împotriva bolilor și / sau în lupta împotriva lor. Firma de cercetare a pieței Persistence estimează că piața globală pentru terapiile bazate pe microbiom este de așteptat să depășească 890 milioane dolari până în 2025.

Companii precum Seres și Rebiotix concurează în a dezvolta așa-numitele “crapsules” sau pelete care conțin materii fecale sănătoase, ca o alternativă mai puțin respingătoare la transplanturile de fecale. Acestea sunt de obicei facilitate printr-o colonoscopie sau clisma și au rolul de a asigura un aport de “bacterii bune” ca ultima solutie de tratament pentru Clostridium difficile recurent, o infecție bacteriană persistentă. Datele arată, de asemenea, că microbii pot ajuta la ameliorarea răspunsului sistemului imun la pacienții cu afecțiuni inflamatorii sau la accelerarea acestuia în cazul unor boli cum ar fi cancerul. De exemplu, anumite bacterii sunt utile împotriva cancerului, deoarece se crede că ele sunt adjuvante pentru imunoterapiile PD-1, care sunt proiectate pentru a debloca sistemul imunitar, un mecanism pe care Seres Therapeutics îl investighează în prezent în studiile clinice.

Enterome a făcut, de asemenea, pași în această direcție. Compania a semnat o înțelegere cu Bristol-Myers în 2016 pentru a dezvolta teste de diagnostic derivate din microbiom, precum și biomarkeri și potențiale medicamente pentru a fi utilizate în tandem cu producătorii americani de medicamente imunoterapeutice.

În plus față de investiția în avans pentru EB8018, Takeda a promis, de asemenea, o investiție de capital în viitor pentru Enterome, au declarat cele doua companii. Dacă EB8018, care este în prezent în Faza I de testare, îndeplinește anumite obiective clinice, legislative și comerciale, este, de asemenea, eligibil pentru a primi o altă tranșă robustă de finanțare în valoare de 640 de milioane dolari. Dacă este aprobat, produsul va fi co-promovat în Statele Unite ale Americii în cadrul unei structuri de profit / împărțire a costurilor. Takeda va fi responsabilă de vânzarea drogurilor în afara SUA, iar Enterome eligibil pentru a primi redevențe pentru vânzările nete pe aceste teritorii.

Legătura se bazează pe o înțelegere din 2016, în care cele două companii au convenit să își unească forțele pentru a se concentra asupra unor concepte bazate pe microbiom în cazurile mai multor tulburări gastro-intestinale.

Informează-te despre noile tratamente disponibile pentru colita ulcerativă și boala Crohn.