Grupurile de comparație

În majoritatea studiilor clinice, cercetătorii folosesc grupuri de comparație, însemnând că pacienții ce iau parte la un studiu sunt repartizați în unul, două sau mai multe grupuri similare. Fiecare grup este supus unor strategii medicale diferite.

De exemplu, un grup poate primi medicația standard pentru acea afecțiune, în timp ce alt grup primește noul tratament. Cercetătorii pot astfel compara rezultatele pentru a vedea dacă unul dintre grupuri are rezultate mai bune decât celălalt.

Prin folosirea grupurilor de comparație nici un participant nu este lăsat fără tratament. Însă, uneori când nu există niciun tratament pentru afecțiunea respectivă, participanții dintr-un grup pot primi un placebo. Acesta este un compus inactiv ce arată la fel că produsul testat.

Newsletter:

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri referitoare la studiile clinice si progresul medicinei:

Testimoniale

Mă numesc  C.D și în decembrie 2016 am început să răgușesc și să-mi pierd vocea( disfonie). Timp de trei luni am făcut diverse controale la O.R.L și mi s-a spus că am corzile suprasolicitate și reflux laringofaringian. La insistențele mele am făcut o radiografie pulmonară si un computer tomograf pentru torace. Rezultatul la C.T a fost: proces expansiv pulmonar stâng postero-inferior, cu caractere de malignitate, adenopatii hilare pulmonare stângi și determinări secundare pulmonare bilaterale. Citiţi mai departe…

Partenerii Noștri: