Noțiuni de bază despre studiile clinice

Ce este un Studiu Clinic?

Un studiu clinic presupune cercetare, având scopul de a aduce informații medicale suplimentare și implică voluntari sănătoși sau pacienți (denumiți și participanți). Există două tipuri mari de studii clinice: intervenționale/nonintervenționale și observaționale.

Fiecare studiu clinic are un protocol, sau un plan de acțiune. Planul descrie ceea ce se va face în studiu, cum va fi coordonat și explică necesitatea fiecărei etape a studiului. Fiecare studiu are propriile reguli conform cărora se aleg participanții la studiu. Unele studii necesită voluntari cu o anumită patologie, altele necesită oameni sănătoși. Altele necesită fie doar bărbați, fie doar femei.

Descoperiți, de asemenea, ce este randomizarea, ce sunt grupurile de comparație, cum sunt participanții protejați prin consimțământ informat, dar și o multitudine de termeni și definiții care se aplică desfășurării studiilor clinice.

Newsletter:

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri referitoare la studiile clinice si progresul medicinei:

Testimoniale

Mă numesc  C.D și în decembrie 2016 am început să răgușesc și să-mi pierd vocea( disfonie). Timp de trei luni am făcut diverse controale la O.R.L și mi s-a spus că am corzile suprasolicitate și reflux laringofaringian. La insistențele mele am făcut o radiografie pulmonară si un computer tomograf pentru torace. Rezultatul la C.T a fost: proces expansiv pulmonar stâng postero-inferior, cu caractere de malignitate, adenopatii hilare pulmonare stângi și determinări secundare pulmonare bilaterale. Citiţi mai departe…

Partenerii Noștri: