Studiile observaționale

Într-un studiu observațional, investigatorii evaluează anumite aspecte ce țin de sănătatea grupurilor de participanți, fără a urma un plan de studiu special sau protocol.

Participanții urmează tratament cu medicamente sau dispozitive medicale sau pot avea proceduri ca parte din îngrijirea medicală obișnuită, curentă. Nu primesc niciun fel de tratament special sau intervenție din partea investigatorului (spre deosebire de studiile intervenționale). De exemplu, investigatorii pot observa un grup de voluntari adulți pentru a afla mai multe despre efectele anumitor stiluri de viață asupra sănătății cardiace.

Cine coordonează Studiile Clinice?

Fiecare studiu clinic este condus de un investigator principal, care este adesea un medic. Studiile clinice au și o echipă de cercetare compusă din alți medici, farmaciști, asistenți medicali, asistenți sociali și profesioniști din domeniul sănătății.

Newsletter:

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri referitoare la studiile clinice si progresul medicinei:

Testimoniale

Mă numesc  C.D și în decembrie 2016 am început să răgușesc și să-mi pierd vocea( disfonie). Timp de trei luni am făcut diverse controale la O.R.L și mi s-a spus că am corzile suprasolicitate și reflux laringofaringian. La insistențele mele am făcut o radiografie pulmonară si un computer tomograf pentru torace. Rezultatul la C.T a fost: proces expansiv pulmonar stâng postero-inferior, cu caractere de malignitate, adenopatii hilare pulmonare stângi și determinări secundare pulmonare bilaterale. Citiţi mai departe…

Partenerii Noștri: