Articol primit și tradus prin curtoazia partenerului nostru Crohn’s@Colitis UK

Biochimistul britanic Sir Gregory Winter, împreună cu americanul George Smith, au câștigat Premiul Nobel pentru Chimie – pentru munca lor in crearea de noi anticorpi.

Smith a creat o tehnică numită “phage display”, în care un virus infectează bacteriile și le influentează genetic (inginerie genetică) pentru producerea de noi proteine. Winter a replicat apoi această tehnică pentru a produce noi proteine, anticorpi, care sunt acum utilizate ca și terapii medicamentoase.

Acest lucru a fost folosit în special pentru a dezvolta adalimumab (Humira), o opțiune de tratament pentru o serie de boli care cauzează inflamație, printre care boala Crohn și Colita Ulcerativă.

“Este minunat să vedem ca munca depusă de Winter și Smith a primit recunoaștere prin câstigarea prestigiosului Premiu Nobel. Cercetările lor asupra proteinelor au reprezentat un beneficiu major pentru pacienții cu boala Crohn si colită ulcerativă, ceea ce duce la noi optiuni de tratament biologic. Este vital să se continue cercetarea de tratamente noi, cu scopul de a îmbunătăti opțiunile disponibile pentru persoanele diagnosticate cu boala Crohn și colita ulcerativă și de a se găsi în cele din urmă un remediu”, spune Sarah Berry, Ofițer pentru Politici în Sănătate și Afaceri Publice, Crohn & Colitis UK

 Adalimumab este un medicament biologic realizat dintr-un anticorp sintetic (artificial). Acesta aparține unui grup de medicamente numite “medicamente sau terapii anti-TNF”, create folosind tehnica “phage display”.

Acesta lucrează țintind o proteină ​​din organism numită TNF-alfa (factor de necroză tumorală-alfa). Organismul produce în mod natural TNF-alfa ca parte a răspunsului său imun, pentru a ajuta la combaterea infecțiilor prin declanșarea temporară a inflamației în zonele afectate.

Supraproducția acestei proteine ​​este considerată a fi parțial responsabilă de tipul inflamației cronice găsite în sistemul digestiv al persoanelor care suferă de boala Crohn și colită ulcerativă. Adalimumab se leagă de TNF-alfa și acest lucru ajută la reducerea inflamației și ameliorarea simptomelor.

Informează-te despre noile tratamente disponibile pentru colita ulcerativă și boala Crohn.