Termeni şi condiţii

Introducere și Definiții

Aceste Condiții de Utilizare (“CDU” sau “Acord”) reprezintă o relație contractuală legală între Studiiclinice.org și tine, beneficiarul serviciilor. Politica de Confidențialitate a Studiiclinice.org este încorporată în acest acord prin referință la ea.

Serviciile Studiiclinice.org pot fi oferite prin intermediul domeniului  cu același nume, denumit în continuare în prezentul Acord ca “Site”.

Poți accesa Site-ul sau Serviciile folosindu-te de un cont gratuit în calitate de utilizator (“Utilizator”). În timp ce accesul la o mare parte a Site-ului și la unele dintre Servicii este gratuit, Studiiclinice.org își rezervă dreptul de a solicita oricând unele taxe pentru diverse funcții sau beneficii asociate Site-ului sau Serviciilor.

Un Utilizator care se înscrie cu un cont înregistrat pe Site va fi denumit în cadrul acestui Acord “Abonat”, în timp ce o persoană fizică sau juridică ce achiziționează servicii va fi denumită în cadrul acestui Acord “Client”.

Condiții Acces la Site și Utilizare Studiiclinice.org

Serviciile sunt disponibile numai Utilizatorilor care:

  • Au minim 13 ani; Utilizatorii care sunt și Abonați sau Clienți trebuie să aibă minim 18 ani.
  • Oferă informații reale și actualizate despre ei înșiși și mențin acuratețea acestor informații.
  • Nu se substituie altor persoane sau entități și nu denaturează informațiile privind propria identitate într-un profil sau în altă parte pe Site.
  • Dețin o adresă de email validă.
  • Nu autorizează terțe părți pentru a le fi utilizate contul, profilul sau mesajele.

Ești de acord să informezi Studiiclinice.org imediat ce afli despre breșe în securitatea contului tău sau despre utilizarea improprie a unei terțe părți a Serviciilor noastre prin intermediul contului tău.

Iei la cunoștință faptul că porțiuni ale Site-ului și ale Serviciilor sunt publice sau disponibile altor Utilizatori și pot fi accesate de programe de sindicalizare (inclusiv instrumente de tip data feed), motoare de căutare, instrumente de meta-căutare, crawlere, meta-crawlere și alte soft-uri similare.

Studiiclinice.org își rezervă dreptul de a monitoriza comunicările tale în măsura în care ele sunt facilitate de Site sau de Servicii și poate dezvălui conținut sau informații despre tine – inclusiv conținut cuprins în comunicările tale – dacă Studiiclinice.org consideră ca fiind rezonabil necesar să: (1) se conformeze cerințelor legale sau să răspundă proceselor legale; (2) asigure conformarea ta la acest CDU, la Convenția de Confidențialitate a Studiiclinice.org și/sau la Eticheta StudiiClinice.org; sau (3) protejeze drepturile, proprietatea, siguranța personală sau interesele StudiiClinice.org, ale angajaților și clienților săi sau ale publicului larg.

Obligațiile Utilizatorilor Privind Conținutul Generat de Utilizatori

Toate informațiile, profilurile, datele, textele, link-urile, articolele, soft-urile, imaginile, grafica, clipurile video, muzica, sunetele, mesajele, sau alte materiale pe care un Utilizator le încarcă, le publică sau le dispune la vedere pe Site sau în legătură cu Serviciile, fie afișate public sau transmise în privat, vor fi denumite de aici încolo “Conținuturi Generate de Utilizatori.” Utilizatorii își asumă următoarele obligații privind Conținutul Generat de Utilizatori:

  • Utilizatorii își asumă responsabilitatea legală pentru toate Conținuturile Generate de Utilizatori.
  • Utilizatorii sunt de acord cu faptul că nici un copyright, marcă înregistrată, secret comercial, drepturi publice sau private, sau orice alt tip de proprietate intelectuală nu sunt violate prin postarea, transmiterea, sau distribuirea oricărui fel de Conținut Generat de Utilizatori prin intermediul Site-ului sau al Serviciilor.
  • Utilizatorii sunt de acord să nu posteze, transmită sau distribuie Conținuturi Generate de Utilizatori pe Site sau relativ la Servicii pe care Utilizatorii nu au permisiunea să le posteze, transmită sau distribuie.

Permisiunile Studiiclinice.org de Utilizare a Conținutului Generat de Utilizatori și ale Datelor Utilizatorilor

Studiiclinice.org nu are drept de proprietate asupra Conținutului Generat de Utilizatori. Ca subiect al drepturilor oferite ție de Studiiclinice.org în acest CDU, tu îți păstrezi integral drepturile de proprietate asupra întregului Conținut Generat de Utilizatori, în aceeași măsură în care ai deține drepturi de proprietate intelectuală sau alte drepturi de proprietate asociate cu acesta.

Atunci când postezi Conținut Generat de Utilizatori pe Site, autorizezi și direcționezi Studiiclinice.org să facă acele copii pe care Studiiclinice.org le consideră necesare pentru a facilita postarea și stocarea de Conținut Generat de Utilizatori pe Site și a-ți oferi Servicii.

În plus, autorizezi Studiiclinice.org să colecteze și să anonimizeze Conținutul Generat de Utilizatori și orice alte informații împărtășești cu noi (“Datele Utilizatorilor”), inclusiv informații asociate cu profilurile tale Google Analytics și social media. Autorizezi Studiiclinice.org să folosească aceste conținuturi și date pentru a facilita ca Studiiclinice.org să furnizeze servicii prezente sau viitoare și pentru acțiuni de evaluare, cercetare și dezvoltare, creare de baze de date sau pentru alte scopuri de marketing. Alegând să postezi, încarci, sau transmiți date către Site (incluzând autorizația de acces pentru terțe părți sau profiluri), îi acorzi site-ului StudiiClinice.org, afiliaților și partenerilor săi o licență irevocabilă, perpetuă, internațională, netaxabilă și non-exclusivă (cu drepturi de sub-licențiere) de a utiliza Conținutul Generat de Utilizatori și Datele Utilizatorilor în toate mediile prezente și viitoare și în toate modalitățile conectate cu Site-ul sau Serviciile.

În plus, relativ la Conținutul Generat de Utilizatori pe care alegi să îl postezi sau transmiți în porțiunile Site-ului dedicate comunității (“Conținut Interactiv”), incluzând (fără limitări) profilul tău de Utilizator, Blog-ul Studiiclinice.org și serviciul de Q&A, precum și orice alte părți viitoare ale Site-ului Studiiclinice.org sau servicii viitoare elaborate pentru a fi vizibile pentru public sau pentru alți Abonați sau Utilizatori, îi acorzi site-ului StudiiClinice.org, afiliaților și partenerilor săi o licență irevocabilă, perpetuă, internațională, netaxabilă, non-exclusivă și transferabilă (cu dreptul de sub-licențiere) de a utiliza, reproduce, traduce, modifica, executa în public, afișa în public, altera, adapta, publica, cita (în parte sau întreg) și distribui astfel de Conținuturi Interactive, în parte sau în întregime, în toate mediile prezente sau viitoare și în orice formă conectată cu Site-ul sau Serviciile (inclusiv și fără limitări în conexiune cu apariția a astfel de Conținuturi Interactive pe Site-ul Studiiclinice.org și pe Site-urile afiliaților, partenerilor și terțelor părți cu care Studiiclinice.org se poate afla în relații de afaceri relative la Site) precum și distribuția și promovarea Site-ului. Accepți, în plus, faptul că Studiiclinice.org este liber să utilizeze orice idei, experiențe, concepte, tehnici sau alte materiale incluse în Conținuturile Interactive.

Poți elimina Conținuturile Interactive de pe Site în orice moment. Dacă alegi să ștergi Conținuturile Interactive, orice drepturi menționate și acordate mai sus pentru conținuturile distribuite de către tine în porțiunile dedicate comunității de pe Site vor rămâne în vigoare. Iei la cunoștință faptul că  Studiiclinice.org poate reține copiile arhivate ale Conținuturilor Interactive.

Limitări

Studiiclinice.org poate stabili o serie de limite privind utilizarea Serviciilor la propria lui discreție, inclusiv, de exemplu, frecvența cu care poți accesa Serviciile sau abilitatea ta de a posta Conținut Generat de Utilizatori. Studiiclinice.org își rezervă dreptul de a modifica sau întrerupe Serviciile (inclusiv unele părți sau funcții ale acestora) la orice moment fără o notificare prealabilă. Ești de acord că Studiiclinice.org nu va fi răspunzător legal în fața ta sau a unei terțe părți pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea Serviciilor.

Drepturi de Proprietate Intelectuală

Studiiclinice.org deține interfețele vizuale, funcțiile interactive, grafica, design-ul, compilațiile, codul computerizat, produsele, soft-urile și toate elementele și componentele Site-ului (“Conținut StudiiClinice.org”). Conținutul Studiiclinice.org exclude în mod specific Conținutul Generat de Utilizatori.

Studiiclinice.org deține la nivel internațional toate copyright-urile, mărcile înregistrate, mărcile serviciilor, numele comerciale și alte proprietăți intelectuale și drepturi de proprietate intelectuală asociate cu Conținutul, Site-ul și Serviciilor.

Utilizatorii nu au dreptul de a modifica, reproduce, distribui, crea lucrări derivate sau adaptări, de a afișa în public sau de a exploata sub orice formă orice Conținut Studiiclinice.org integral sau în parte, cu excepția unei autorizări în scris. Studiiclinice.org nu acordă nici un drept expres sau implicit utilizatorilor asupra Conținutului Studiiclinice.org, iar toate drepturile în și asupra Site-ului și asupra Conținutului Studiiclinice.org sunt reținute și rezervate exclusiv Studiiclinice.org.

Mai mult, termenii Studiiclinice.org și orice alt element de pe Site care identifică sau distinge Studiiclinice.org de alte produse sau servicii reprezintă mărci înregistrate sau neînregistrate ale Studiiclinice.org(“Mărcile Studiiclinice.org”). În afara situațiilor permise de lege, accepți să nu afișezi sau utilizezi sub nici o formă Mărcile Studiiclinice.org fără un consimțământ scris din partea Studiiclinice.org.

Dacă crezi că o lucrare de-a ta a fost utilizată într-o manieră care încalcă drepturile de autor sau că drepturile tale de proprietate intelectuală au fost în vreun fel violate, te rugăm să trimiți o notificare către Studiiclinice.org la adresa info@studiiclinice.org

Trebuie să furnizezi în scris următoarele: identificarea lucrării ale cărei drepturi de autor consideri că au fost încălcate (dacă este vorba de mai multe lucrări, atunci o listă reprezentativă a acestor lucrări); identificarea conținutului Serviciilor despre care consideri că au încălcat drepturile tale de autor cu suficiente detalii pentru ca Studiiclinice.org să îl poată localiza; o declarație pe proprie răspundere că de bună credință consideri că utilizarea lucrării disputate nu a fost autorizată de proprietarul copyright-ului, agentul său sau de lege; o declarație pe proprie răspundere că notificarea trimisă este adevărată și că, fiind conștient de repercusiunile legale ale falsului în declarații, admiți că ești proprietarul exclusiv al drepturilor de autor despre care este vorba sau că ești autorizat legal să acționezi în numele / beneficiul deținătorului drepturilor de autor; informații suficiente pentru ca  Studiiclinice.org să te contacteze, precum adresă, număr de telefon și email; semnătura ta fizică sau electronică.

La primirea unei notificări așa cum a fost descrisă mai sus, Studiiclinice.org va acționa la discreție, așa cum va crede de cuviință, inclusiv prin ștergerea conținutului problematic din Servicii sau eliminarea contului care a făcut postarea.

Despăgubirea din Partea Utilizatorilor a Studiiclinice.org pentru Anumite Acțiuni

Utilizatorii acceptă să despăgubească și să declare Studiiclinice.org, afiliații, ofițerii, agenții, subsidiarii, partenerii sau angajații săi inofensivi respectiv scutiți de la orice pretenție la despăgubire, inclusiv taxele pentru avocat, pentru orice pierdere, angajament, pretenție sau revendicare aparținând unei terțe părți din cauza sau decurgând din (i) Conținutul Generat de Utilizatori sau Datele Utilizatorilor pe care le oferi, postezi, transmiți sau le faci disponibile prin intermediul Site-ului sau Serviciilor, (ii) utilizarea neautorizată din partea ta a Site-ului sau ale Serviciilor, (iii) conexiunea ta cu Serviciile, inclusiv utilizarea Serviciilor pentru a oferi un link altui Site sau încărcarea de conținut sau alte informații pe Site, sau (iv) încălcarea din partea ta a Condițiilor de Utilizare sau a Etichetei Studiiclinice.org, sau (v) încălcarea din partea ta a drepturilor altuia, inclusiv dar fără a se limita la drepturile de autor ale altor persoane sau ale altor drepturi de proprietate intelectuală ale acestora.

Garanțiile și Limitările StudiiClinice.org

Studiiclinice.org oferă Serviciile “așa cum sunt”. Studiiclinice.org nu oferă garanții, clauze sau condiții exprese privind Site-ul sau Serviciile. În limitele permise de lege, Studiiclinice.org nu își asumă nici o garanție explicită sau implicită privind mercantibilitatea, potrivirea pentru un anumit scop, competența eforturilor și ne-încălcarea de drepturi, și incluzându-le pe cele generate de tranzacționare, cursul negocierilor sau cursul performanțelor. Fără a limita generalitatea celor mai sus menționate, Studiiclinice.org nu garantează că Site-ul sau Serviciile vor funcționa acurat, fără erori, fără viruși sau neîntrerupt sau că va îndeplini unele cerințe specifice din partea Utilizatorilor sau Abonaților. Utilizatorii pot avea drepturi suplimentare ca și consumatori sub prevederile legilor locale care nu pot fi schimbate prin prezentul Acord.

Răspunderea Limitată; Compensații Exclusive pentru Utilizatori

Iei la cunoștință faptul că Studiiclinice.org nu poate furniza Serviciile la prețuri rezonabile fără a-și limita răspunderea stabilită de aici înainte, așadar, ca o condiție expresă a utilizării Site-ului sau Serviciilor, accepți limitarea potențialei răspunderi a Studiiclinice.org față de tine așa cum este descrisă în această clauză. Această limitare a răspunderii este un element fundamental al înțelegerii realizate între Studiiclinice.orgși tine ca Utilizator.

Studiiclinice.org nu: (i) garantează acuratețea, integralitatea sau utilitatea oricărei informații aparținând Site-ului sau Serviciilor sau (ii) adoptă, sprijină sau acceptă responsabilitatea acurateței sau veridicității oricărei opinii, sfat, sau declarație din partea oricărei părți și care apare pe Site. Sub nici o formă  Studiiclinice.org sau afiliații său nu vor fi responsabili pentru vreo pierdere sau daună rezultate din încrederea pe care ai acordat-o unei informații sau altui tip de conținut postat pe Site sau transmis către sau dinspre alți Utilizatori.

În limitele permise de legea aplicabilă, Studiiclinice.org nu va fi răspunzătoare pentru nici o daună consecvențială, specială sau incidentală sau pierderi de profit rezultate din accesul sau utilizarea din partea ta a Site-ului sau Serviciilor, fie că sunt bazate sau nu pe încălcări contractuale, încălcări ale garanțiilor, prejudicii (incluzând neglijența) și orice alte elemente juridice. Aceasta include inabilitatea ta de a accesa sau de a folosi (inclusiv datorită modificării, suspendării, blocării, întreruperii, anulării sau terminării Serviciilor sau unor părți ale lor) Site-ul sau Serviciile. Fără a limita cele de mai sus, iei la cunoștință în mod specific faptul că Studiiclinice.org nu este responsabilă pentru comportamentul defăimător, ofensiv, ilegal sau fraudulos al altor Utilizatori sau terțe părți și că riscul de pagubă produs de acesta cade în responsabilitatea ta. Aceste limitări se aplică oricărui subiect legat de Site, Servicii sau conținutul lor; Site-uri de Internet, programe sau comportamente aparținând terților; viruși sau alte soft-uri nocive; incompatibilitatea dintre Servicii și alte servicii, soft-uri sau hardware; orice întârziere sau eșec în inițierea, derularea sau completarea oricărei transmisii sau tranzacții în conexiune cu Serviciile într-o manieră corectă și la timp. Aceste limitări se aplică, de asemenea, chiar dacă aceste compensații nu acoperă în întregime pierderile pe care le-ai suferit sau eșuează în a-și îndeplini scopul esențial; sau chiar dacă  Studiiclinice.org știa sau ar fi trebuit să știe despre posibilitatea unor astfel de daune.

Unele state, provincii sau țări nu permit excluderea sau limitarea daunelor incidentale sau consecvențiale, așadar limitările sau excepțiile descrise mai sus pot să nu se aplice unor Utilizatori din astfel de jurisdicții.

Prevederi Speciale pentru Utilizare Internațională

Ca și consecință a naturii globale a Internetului, ești de acord să respecți toate regulile și legile locale privind comportamentul utilizatorilor de Internet și conținuturile acceptabile. În mod specific și fără limitări, accepți să respecți toate legile aplicabile privind conținutul și comunicările obscene și indecente, precum și pe cele privind transmiterea de date tehnologice exportate din Statele Unite sau din țara în care ai rezidența.

Ești de acord să nu utilizezi Serviciile Studiiclinice.org într-un mod în care ar putea afecta funcționarea corectă, intimitatea, integritatea sau securitatea proprietății altora. Proprietatea altora include: cont(uri), nume de domeniu(ii), URL(uri), website(uri), rețea(ele), sistem(e), dispozitive, echipamente, alte informații sau operațiuni de afaceri. De asemenea, accepți să nu folosești  Serviciile Studiiclinice.org pentru a obține acces, utiliza, monitoriza, face referințe neautorizate la proprietatea altora, exceptând cazul în care ai o împuternicire expresă din partea lor pentru asta. Exemple de acțiuni interzise (fără limitări): hacking, spoofing, refuzarea serviciilor, emailuri spam și/sau trimiterea de emailuri conținând, transmițând sau propagând viruși/viermi/troieni, sau orice tip de malware, spyware, adware sau alt tip de fișier sau program. Aceste restricții se aplică indiferent dacă ai acționat intenționat sau nu.

Alte Clauze

Modificări în Servicii

Studiiclinice.org poate aduce modificări Serviciilor din când în când, cu sau fără notificare prealabilă, prin adăugarea, schimbarea, suspendarea sau întreruperea unor funcții sau părți ale Serviciilor. Studiiclinice.org își rezervă dreptul de a anula, suspenda sau bloca accesul tău la Site sau Servicii la propria discreție în cazul violării prezenților Termeni, a Etichetei StudiiClinice.org, sau pentru orice alt motiv (legat de orice drepturi contractuale ai cu anumite Servicii specifice) – și fără notificare prealabilă – accesul la orice tip de Servicii fiind dependent de respectarea din partea ta a legilor aplicabile.

Forma Electronică

Accesând Site-ul și Serviciile, consimți să primești acest Acord în format electronic. Te rugăm să imprimi o copie a Acestui acord pentru arhiva ta proprie.

Notificări

Dacă Studiiclinice.org trebuie să îți furnizeze informații suplimentare privind Site-ul sau Serviciile sau prezentul Acord, consimți să primești aceste informații în format electronic. Studiiclinice.org îți poate oferi aceste date prin email la orice adresă cu care te-ai înregistrat pe Site sau pentru Servicii sau chiar prin intermediul Site-ului sau Serviciilor. Notificările trimise pe email se consideră transmisie de date emisă și receptată. Înțelegi și consimți că acest Acord și orice notificări date în urma acestui Acord în format electronic au caracter executoriu. Studiiclinice.org nu este obligată să te notifice dacă au loc modificări ale acestui Acord, așa că te rugăm să verifici acest CDU periodic.

Drepturi și Obligații Suplimentare

Dacă orice prevedere din acest CDU este declarată invalidă sau nu poate fi executată, acea prevedere va fi înlocuită de o altă prevedere validă și executabilă care se va potrivi cu intenția prevederii inițiale; celelalte rămân în vigoare și executabile. Eșecul oricărei părți de a acționa relativ la încălcarea acestui Acord nu reprezintă o derogare și nu afectează dreptul acelei părți de a acționa în consecință. Utilizatorii nu pot aloca drepturi sau delega sarcini în cadrul acestui CDU. Studiiclinice.org poate aloca drepturi și delega sarcini în cadrul acestui CDU în condițiile unei fuziuni, reorganizări sau vânzări substanțiale a tuturor bunurilor sale. Acest CDU va lega succesorii și reprezentanții permiși.

Întregul Acord

Acești Termeni și Condiții (împreună cu Convenția de Confidențialitate, Eticheta Studiiclinice.org, și orice convenție sau înțelegere cu Abonații încorporate prin referință) constituie întregul acord între tine și Studiiclinice.org și guvernează utilizarea Serviciilor de către tine, înlocuind orice alte înțelegeri dintre tine și Studiiclinice.org (incluzând fără a se limita la orice altă versiune anterioară a acestui document).

Newsletter:

Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri referitoare la studiile clinice si progresul medicinei:

Testimoniale

Mă numesc  C.D și în decembrie 2016 am început să răgușesc și să-mi pierd vocea( disfonie). Timp de trei luni am făcut diverse controale la O.R.L și mi s-a spus că am corzile suprasolicitate și reflux laringofaringian. La insistențele mele am făcut o radiografie pulmonară si un computer tomograf pentru torace. Rezultatul la C.T a fost: proces expansiv pulmonar stâng postero-inferior, cu caractere de malignitate, adenopatii hilare pulmonare stângi și determinări secundare pulmonare bilaterale. Citiţi mai departe…

Partenerii Noștri: